Senior Moleculair microbioloog

Job Senior Moleculair microbioloog

Als Moleculair Microbioloog is een belangrijk deel van jouw werk het uitvoeren en coördineren van toegepast wetenschappelijk onderzoek in projecten op het gebied van detectie en diagnose van biologische agentia. De werkzaamheden zijn gericht op de ontwikkeling van nieuwe technieken om micro-organismen uit complexe matrices te isoleren en op de ontwikkeling van methoden om micro-organismen te classificeren aan de hand van onder andere massaspectrometrie. Daarnaast zijn je werkzaamheden gericht op de ontwikkeling en evaluatie van moleculair biologische detectie- en diagnosemethoden die onder operationele omstandigheden kunnen worden ingezet. Tevens wordt van je verwacht relevante nieuwe ontwikkelingen te volgen, zoals op het gebied van synthetische biologie.

Vanzelfsprekend horen het kunnen bedenken, (doen) uitvoeren, presenteren en publiceren van het onderzoek tot jouw functie.

Company profile

TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die op basis van haar expertise en onderzoek een belangrijke bijdrage levert aan de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties, aan de economie en aan de kwaliteit van de samenleving als geheel. Met zo’n 3000 medewerkers werken we voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het mkb, grote bedrijven, dienstverleners en maatschappelijke organisaties. Samen werken we aan nieuwe kennis, betere producten, heldere adviezen over beleid en processen. Bij alles wat we doen, draait het om impact. Onze product- en procesinnovaties en onze adviezen hebben pas écht zin als de opdrachtgever daarmee zijn concurrentiepositie kan verbeteren. Als de overheid daarmee haar beleid doelmatiger kan inrichten. En als het mensen en organisaties daadwerkelijk verder helpt.

Profile Senior Moleculair microbioloog

  • Je hebt een afgeronde universitaire master/PhD medische of veterinaire microbiologie;
  • Je hebt 10 jaar relevante werkervaring;
  • Je hebt ervaring in de ontwikkeling van monster voorbewerkingsmethoden om micro-organismen uit verschillende matrices te isoleren;
  • Je hebt kennis en kunde van verschillende methodieken (zoals massaspectrometrie en whole genome sequencing) om bacteriën en virussen te karakteriseren;
  • Je beschikt over voldoende senioriteit om een team aan te sturen en een visie te ontwikkelen op de verbetering van detectie en identificatie van schadelijke biologische agentia;
  • Je bent klantgericht en in staat om de klantvraag te vertalen naar onderzoek en innovatieve ideeën;
  • Je bent ondernemend, en draagt bij aan het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Ervaring en succesvol zijn met funding is een pre.

Benefits

Werken met plezier betekent voor iedere werknemer iets anders. Daarom bieden wij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden a-la-carte, waarbij je maandelijks diverse arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen. Door flexibele werktijden (bijvoorbeeld 4x9) en verschillende verlofregelingen kun je zelf een pakket creëren wat optimaal aansluit op jouw wensen.
TNO hecht veel waarde aan zowel jouw persoonlijke- als jouw professionele ontwikkeling. Er zijn vele mogelijkheden om met je ontwikkeling aan de slag te gaan: congressen, opleidingen, workshops, coaching, intervisie, mentoring en functierotatie. Bij TNO heb je de regie van je eigen carrière voor een zeer groot deel in eigen hand.

Contact

Heeft deze vacature iets bij je los gemaakt?

Dan zie ik je sollicitatie graag tegemoet!
Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen.


Recruiter: Foske Smith
Mobiel: +31(0)6270 53069
LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/foskesmith


Hiringmanager: Frans Gemerden, van
Telefoonnummer: 08886 66042

Solliciteren is mogelijk t/m 27 september 2017.

Location

Rijswijk

Company

TNO

Publication date

30.08.2017

Publication end date

29.10.2017

Vacature delen via:

DID YOU ALREADY REGISTER?
What are you waiting for, register today for FREE for BCF Career Event Belgium 2017! The event is especially for students, starters and professionals on all levels from TSE to BSc, MSc, PhD and postdoc. The ideal place to get in contact with these employers.

ABOUT BCF CAREER EVENT
With on average 2,000 visitors and more than 100 organisations, BCF Career Event the Netherlands has been the largest and leading career event in Europe for the highly educated in Life Sciences, Chemistry, Food & Pharma for over a decade. On 16 November this event will be organised for the second time in Belgium.

EXHIBITING AT BCF
Are you looking for new talent or would you like to strengthen your image as an attractive employer? BCF Career offers you effective and profitable tools to realise these goals!
Request the participation brochure today and feel free to contact us should you have any questions.